2009-04-16 16:57:31• hírek • Szatmar.ro

Az egyiknek kell, a másiknak nem

A Ferrari kiveszi a KERS-et, Kubica viszont végre kipróbálhatja.

Forradalmi változást vártak a szakértők és a szurkolók a kinetikus energiavisszanyerő-rendszertől, azaz a KERS-től, ám a szerkezet egyelőre nem váltotta meg a világot.

Sőt, a Forma1 szereplőit sem tudta teljes mértékben meggyőzni. A szezon első két futamán mindössze a Ferrari, a McLaren, a Renault és Heidfeld használtak KERS-et, ám egyik fél sem ért el kiugró eredményt. Persze, a rendszer megítélését árnyalja a sokat vitatott diffúzorok szerepe, és nem véletlen, hogy az ezeket használó Brawn, Williams, Toyota hármas érte el a legjobb eredményeket.

 

A Kínai Nagydíj előtt a Ferrari mindenesetre úgy döntött, hogy kiveszi autóiból a csodaszernek nem bizonyuló alkatrészt. A sikertelenség persze nem csak a KERS számlájára írható, ám az a tény sem elhanyagolható, hogy ez a ketyere nem éppen egy könnyű dolog és hát tudjuk, hogy a Forma1-ben minden egyes kiló számít. Hát még néhány tíz kilogramm.

Mint a fentiekből kiderül, a BMW csak egyik pilótájának, Nick Heidfeldnek szerelte fel a KERS-et. Ez annak tudható be, hogy a német sokkal könnyebb, mint kollégája, Robert Kubica. Ám a pénteki szabadedzésen a lengyel fiú is tesztelheti az alkatrészt és az eredmények függvényében döntik majd el, hogy a futamon is használhatja-e. „Az én autómon való alkalmazása kockázatosabb, mint másoknál, de reméljük, több lesz az előnye, mint a hátránya", mondta az egykoron a Hungaroringen debütáló Kubica.

Kubica is tesztelheti  a KERS-et

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: